De zeven moderne wereldwonderen

Last modified date

De New7Wonders Foundation stelde in 2007 een nieuwe lijst met wereldwonderen op, met als reden dat 6 van 7 klassieke wereldwonderen inmiddels niet meer bestaan. Enkel de piramide van Cheops is nog in het echt te bewonderen. Deze lijst met zeven moderne wereldwonderen omvat, net als de zeven klassieke, erg bijzondere constructies en bouwwerken.

De rotswoningen in Petra

In Jordanië bevindt zich dit prachtige bouwwerk dat eigenlijk geen bouwwerk maar eerder beeldhouwwerk genoemd mag worden. Petra is namelijk een stad gelegen in een kloof en die gedeeltelijk is uitgehakt uit prachtig gekleurd gesteente. De Schatkamer van de Farao is binnen Petra het meest bekende monument dat voorzien is van karakteristieke voorgevels en zuilen in Corintische stijl.

De Chinese Muur

Vlakbij Beijing vindt men de Chinese Muur, het langste bouwwerk ter wereld en zelfs te zien vanuit de ruimte. De muur is een verdedigingsmuur van maar liefst 6.200 kilometer lang, welke gebouwd werd om de bevolking te beschermen tegen de Mongoolse volkeren.

De Taj Mahal

Sjah Jahan was een Indiase grootmogol, die de Taj Mahal liet bouwen ter ere van zijn hoofdechtgenote Mumtaz Mahal, welke stierf in haar kraambed. Na zijn eigen dood is zijn eigen lichaam bijgezet in het monument. De Taj Mahal staat aan de oever van de rivier de Yamuna, is gemaakt van wit marmer en staat te midden van een tuin op een verhoogd platform.

De stad Chitzén Itzá

Deze Maya-stad bevindt zich in Mexico en is vooral bekend door de Piramide van Kukulcán. De stad ligt aan de rand van een grote ouder inslagkrater met de naam Chicxulub. Verondersteld wordt dat de meteorietinslag die de krater veroorzaakte het einde van de Dinosauriërs betekende.

De Christoo Redentor

Dit 38 meter hoge Christusbeeld kijkt met gespreide armen uit over de de Braziliaanse stad Rio de Janeiro. Het beeld staat bovenop de Corcovado berg en torent hiermee 710 meter boven de stad uit.

De Machu Picchu

Deze Peruaanse stad ligt tussen twee steile bergen ingesloten en bevat een stukje ongerepte Inca-beschaving. De twee omliggende bergen zijn de Machu Picchu en de Huayna Picchu.

Het Colosseum

Dit imposante amfitheater heeft een hoogte van 50 meter en een omtrek van ruim 500 meter. Het is dé trekpleister van Rome en was in vroeger tijden de plek waar gladiatoren vochten en wagenrennen en dierenrennen georganiseerd werden.

jesse