Posters van monumentale architectuur

Ben je dol op reizen en bezoek je altijd de mooiste monumenten op vakantie? Haal dan je favoriete gebouwen en architectuurstijl in huis en verbaas jezelf elke dag opnieuw. Bij online webshops koop je met korting prachtige posters van de meest iconische monumenten ter wereld. Dit zijn een paar echte favorieten.

Kathedralen

Tegen het einde van onze middeleeuwen was de bouw van een zo groot mogelijke kathedraal een prestigekwestie voor elke grote stad. Hoe meer sierribben, gewelven, decoratieve apses en glas-in-loodramen – en natuurlijk hoe hoger de torenspits! – hoe meer aanzien. De allermooiste kathedralen uit deze hoogtijdagen vind je terug op posters: de Notre Dame in Parijs, de Sagrada Família in Barcelona en de Dom van Florence zijn een paar echte aanraders. Ook de binnenzijden van deze gebouwen met hun duizelingwekkende hoogte en religieuze decoraties doen het geweldig op posters.

Industriële architectuur

Ook in de negentiende eeuw beleefde de architectuur een hausse. Aan de ene kant werd er toen teruggegrepen op klassieke en middeleeuwse designs, zoals aan de Metropolis van Madrid en de St. Pauls Cathedral in Londen te zien is. Ook de Big Ben en de Houses of Parliament in Londen zijn duidelijk geïnspireerd door de oudere gotische architectuur. Aan de andere kant werd er geëxperimenteerd met het gloednieuwe principe van staalbouw, wat ons de unieke Eiffeltoren, maar ook de onvergetelijke wolkenkrabbers van New York heeft opgeleverd. Al deze iconen van de vele skylines zijn als poster verkrijgbaar.

Islamitische monumenten

Terwijl Europeanen nog in plaggenhutten woonden, stampten de Islamitische welvarendste mensen ter wereld al grandioze monumenten uit de grond. De mooiste moskeeën uit die tijd, met hun kenmerkende koepels en rijke façades zijn geliefde muurdecoraties voor de liefhebber van het Oosterse en exotische. Een paar van de toppers zijn de Taj Mahal en The Palace of Wind uit India. En de gevreesde veroveraar Timoer Lenk is de grondlegger van de fenomenale paleizen in Oezbekistan en Turkestan, met hun vrome opschriften in tegelwerk en azuurblauwe koepels. Maar zulke hoogstandjes worden nog steeds gebouwd: in 2007 werd bijvoorbeeld de prachtige en gigantische Sheikh Zayed Moskee in Abu Dhabi geopend.

rachele