De mooiste architectuur vereeuwigd op een poster

Sommige mensen zouden de hele wereld willen rondreizen om hun favoriete monumenten en gebouwen te kunnen bekijken. Wist je dat je jouw reisfoto’s kunt laten uitvergroten tot posters? Online posterwinkels als nl.bgastore.be bieden deze service voor een lage prijs aan. Welke van onderstaande monumenten zou jij aan de muur willen hangen?

Middeleeuwse gebouwen

Er zijn een aantal iconische gebouwen uit de Europese middeleeuwen die iedereen kent en die iedereen graag ziet. De grootste kathedralen van Frankrijk, Engeland en Duitsland vallen daaronder. Maar ook de prachtige kastelen uit Tsjechië en Roemenië, die er uitzien alsof ze in een fantasy game thuishoren. Zelfs in de Lage Landen zijn nog steeds middeleeuwse monumenten te vinden die een plek aan de muur verdienen. Denk bijvoorbeeld aan de Bourgondische kastelen en het gemeentehuis van Brussel, die een hoogtepunt van laat-middeleeuwse architectuur zijn.

Industriële architectuur

Aan de andere kant kun je ook kiezen voor de strakke, koele vormgeving van de monumenten uit de industriële revolutie. Sommige daarvan bestaan nog steeds, zoals de Eiffeltoren in Parijs. Maar er zijn bijvoorbeeld ook posters verkrijgbaar van het verloren gegane innovatieve Crystal Palace waarin destijds de Britse wereldtentoonstelling plaatsvond. Zeker als dit soort posters uitgevoerd worden in zwart-wit met een hoog contrast, dan zorgen deze prachtige gebouwen die symbool staan voor de dromen van een heel werelddeel, voor een adembenemende sfeer in je woonkamer.

Andersoortige monumenten

Ook buiten Europa zijn enorme gebouwen die het hoogtepunt van een bepaalde architectuurstijl vormen. Die zijn echter in een compleet andere stijl uitgevoerd dan onze eigen monumenten. Denk aan de oude tempels en paleizen van verloren gegane steden in Cambodja en Mexico. Of aan de hoogtepunten van de islamitische architectuur, zoals de Taj Mahal in India, de schitterende moskeeën in Oezbekistan en de schilderachtige paleizen van de Turkse sultans. En vergeet niet de moderne prestaties, zoals de ongelooflijke wolkenkrabbers in Dubai en de megalomane monumenten in de voormalige Sovjetstaten.

rachele