Het kantoorgebouw als imagoversterker

Wanneer je een bedrijf hebt dat zijn werkzaamheden in een kantoor ten uitvoer brengt, kan het ontwerp van het kantoorpand redelijk bepalend zijn voor de uitstraling van je bedrijf. Wanneer (potentiële) klanten een bezoekje brengen aan jouw kantoor is de architectuur van het pand immers het allereerste wat ze van je bedrijf te zien krijgen. Probeer er dan ook voor te zorgen dat het kantoorpand geen afbraak doet aan het imago van je bedrijf, maar dit imago juist zoveel mogelijk weet te versterken.

Ga niet voor minder uitstraling

Ben je (nog) niet in het bezit van een eigen kantoorpand maar overweeg je wel om een kantoorpand te huren of misschien zelfs te kopen? Denk dan absoluut goed na over het imago dat je met je bedrijf wilt uitstralen. Heb je bijvoorbeeld niet voldoende financiële middelen om zelfstandig een architectonisch en goed uitziend kantoorgebouw te huren of te kopen? Ga er dan niet per definitie vanuit dat jouw bedrijf met een minder mooi pand ook wel uit de voeten kan. Het volledige imago van je bedrijf kan hierdoor immers op losse schroeven komen te staan.

Werkplekken met een uitstekende ligging en uitstraling

Neem in dat geval liever eens een kijkje op het platform van Workaround. Daar heb je namelijk de mogelijkheid om diverse soorten kantoorruimtes te huren voor een schappelijke prijs. Alle kantoorruimtes die worden aangeboden op dit platform zijn gesitueerd in mooie panden met een uitstekende uitstraling en je hebt bovendien een ruime keuze uit verschillende locaties, bijvoorbeeld in onze hoofdstad Amsterdam. Geheel afhankelijk van het soort bedrijf dat je runt, kun je een geschikte ligging kiezen.

Interieur en exterieur

Het draait overigens niet alleen om het exterieur van een kantoorpand. Ook het interieur kan een flinke bijdrage leveren – zowel positief als negatief – op het imago van jouw bedrijf. Hierbij geldt in de eerste plaats altijd dat exterieur en interieur goed met elkaar in balans moeten zijn. Balans is natuurlijk op meerdere manieren te verkrijgen. Het kan gecreëerd worden door het met elkaar te laten matchen, maar ook door juist een duidelijke tegenstelling te creëren.

Klaar om aan de slag te gaan

Een groot voordeel van het huren van een kantoorruimte of een verdieping in een van de gebouwen die op Workaround te vinden zijn, is dat bij veel van deze kantoorpanden het interieur grotendeels al is geregeld. Je kunt er zelfs volledig ingerichte kantoorruimtes huren, compleet uitgerust met alle voorzieningen die je maar kunt wensen voor je bedrijf. Denk aan comfortabele en modern ingerichte vergaderruimtes die van alle gemakken zijn voorzien, werkplekken die zijn ingericht met futuristisch en ergonomisch meubilair en gezellig ingerichte loungeruimtes met een fijne koffiecorner waar een beetje barista een moord voor zou doen. Zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar eigenlijk moet je het gewoon eens met eigen ogen gaan bekijken op de website van Workaround.

rachele