Bedrijfswageninrichting voor hoveniers en tuinarchitecten

Als hovenier richt je tuinen vaak compleet opnieuw in, zowel op papier als in de open lucht. Met een goede bedrijfswageninrichting kan je alle spullen die je nodig hebt voor jouw klus vervoeren en overzichtelijk opslaan, zodat je altijd lekker door kunt werken.

Zelf maken of voor een professionele inrichting kiezen?

Het is mogelijk om zelf je bedrijfswagen in te richten met multiplex schotten, stevige stalen rekken en dragers voor gereedschap en andere materialen. Als dat teveel werk is of als je een zo efficiënt mogelijke inrichting wilt, klop dan aan bij een onderneming voor bedrijfswageninrichting. Een bedrijf zoals het gespecialiseerde Worksystem weet precies wat de beste configuratie van een bedrijfswagen is voor tuinarchitecten en hoveniers en biedt competitieve prijzen aan. Ook binnenshuisarchitecten en andere beroepsgroepen kunnen daar hun voordeel doen.

Zware objecten vervoeren

Voor de moderne tuin architectuur kan je flink wat zware materialen moeten versjouwen. Denk aan onderdelen voor tuinhuisjes en pergola’s, zware plantenpotten, bronzen sculpturen en natuurlijk tegelwerk voor herbestrating. Deze zware onderdelen leg je het liefst zo laag mogelijk in je bedrijfsauto en je zet ze vast met spanbanden of andere geschikte zekeringen. Palen en plaatmateriaal kan je juist het beste kwijt op gespecialiseerde dragers of een imperiaal voor op het dak.

Stevige kasten die individueel af te sluiten zijn

Minimaal één wand van het interieur van je bedrijfswagen zou uit afsluitbare kasten moeten bestaan. Een goed slot op elke afzonderlijke kast voorkomt dat er bij plotseling remmen dure spullen (zoals je laptop en andere elektronica) door je bedrijfswagen vliegen. Om dezelfde reden moeten ook de lades onderin je wagen van een degelijke sluiting voorzien zijn.

Vuil materiaal in een eigen compartiment

Als je iemand bent die zelf muurtjes en borders metselt, dan kunnen je spullen snel onder de specie komen te zitten. Ook bij andere takken van tuinarchitectuur kan het vuil, de modder en het stof al snel door de hele bedrijfswagen verspreid zijn. Om troep die je dure spullen kan verontreinigen en bovendien geen professionele aanblik geeft te voorkomen zijn er speciale compartimenten bedoeld voor vieze materialen. Als je die exclusief bewaart voor het grove werk, blijft de rest van het interieur netjes schoon en bruikbaar.

Uitklapbare lades voor alle materialen

Een verhoogde vloer in je bedrijfsauto geeft plek voor één of meerdere niveaus van uitschuifbare laden. De beste laders kunnen op lagers rollen en zijn dus heel makkelijk uit te schuiven. Elke lade kan naar eigen inzicht worden ingedeeld in vakken, waardoor je vakjes kunt maken die klein genoeg zijn voor al je schroefjes en moertjes, maar ook vakken die ruimte bieden aan hele tegelpakketten. Behalve de lades biedt de bodem van een bedrijfswagen ook de ruimte voor een lift waarmee je de aller zwaarste spullen voor tuinarchitectuur zoals standbeelden veilig vanuit je bus naar de grond kunt tillen.

rachele